W Series trapt tweede seizoen af in teams tijdens GP van Oostenrijk

W Series

De W Series zijn aan het uitbreiden en starten dit jaar met de voorbereidingen om te switchen naar een team-based kampioenschap. Vanaf het 25 en 26 juni worden de 18 vrouwelijke coureurs voor het eerst verdeeld in negen teams.

Team-based kampioenschap

Na een gedwongen pauze vanwege de coronapandemie, staat de W Series aan de vooravond van hun tweede seizoen. Dit jaar staat in het teken van transitie: vanaf 2022 wil het kampioenschap verder met een team-structuur bestaande uit een grid van negen teams met twee auto’s. Zo verschijnen op 25 en 26 juni naast de standaard auto’s ook wagens met een livery (individueel kleurschema) van PUMA, Bunker Racing, M. Forbes Racing en Veloce Racing op de grid.

Omdat dit het transitiejaar is, hebben nog niet alle 18 coureurs een eigen team. De ‘overgebleven’ coureurs vallen daarom onder het thuisteam. Deze coureurs zijn weer opgedeeld onder de teams Ecurie W, Scuderia W en W Series Academy. Daarbij blijven de skills van de coureurs het belangrijkste en zijn alle 18 auto’s – ondanks de verschillende livery’s – mechanisch dus hetzelfde.

PUMA x W Series

PUMA is geen vreemde voor de W Series: het merk voorziet de coureurs al sinds 2019 van officiele race gear. Maar dit jaar zetten ze nog een tandje bij en grijpen ze de kans om deel uit te maken van een nieuwe editie van het vrouwelijke motorsport event. PUMA heeft daarbij een race-overal ontworpen die speciaal gemaakt is voor het vrouwelijk lichaam.

‘We zijn enthousiast om samen te werken met de W Series en vinden het fantastisch dat Marta Garcia Lopez en Gosia Rdest vanaf nu onderdeel zijn van onze PUMA-familie’, zegt PUMA’s Global director of brand marketing Adam Petrick. ‘Dit kampioenschap en haar coureurs belichamen de essentie van ons vrouwenplatform ‘She Moved Us’. We kijken er naar uit om de grenzen te verleggen voor vrouwen in de autosport.’

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’

Voor coureur Marta Garcia Lopez voelt het als een eer om onderdeel uit te maken van het PUMA team. ‘PUMA’s support in het empoweren en motiveren van vrouwelijke atleten is precies wat onze sport nodig heeft’, valt te lezen op de website van het kledingmerk. ‘Samen met PUMA wil ik ons kampioenschap naar de next level brengen.’

Teams

Wij duimen dit jaar weer dat onze eigen Beitske Visser de winst in de wacht sleept. We zetten de verschillende teams én hun coureurs voor de W Series 2021 even voor je op een rij:

Bunker Racing
Fabienne Wohlwend & Sabre Cook

M. Forbes Motorsport
Beitske Visser & Ayla Agren

PUMA W Series Team
Marta Garcia & Gosia Rdest

Racing X
Alice Powell & Jess Hawkins

Sirin Racing
Miki Koyama & Vicky Piria

Veloce Racing
Jamie Chadwick & Bruna Tomaselli

Ecurie W
Emma Kimilainen & Abbie Eaton

Scuderia W
Sarah Moore & Belen Garcia

W Series Academy
Irina Sidorkova & Nerea Marti

Headerfoto door Drew Gibson – W Series

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
De Audi e-tron GT staat bovenaan ons elektrische verlanglijstje
Audi omschrijft de e-tron GT, hun nieuwste (en bloedmooie!) telg, als ‘de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *