We have a supreme winner: de Peugeot 308 is Women’s World car of the Year 2022

Peugeot 308 2021

In Nieuw-Zeeland is het al International Women’s Day en die wordt afgetrapt met de bekendmaking van Women’s World Car of the Year’s supreme winner. Uit een short-list van zes auto’s is het de nieuwe Peugeot 308 die als winnaar uit de bus komt.

Peugeot 308

De Peugeot 308 werd al tot winnaar benoemd in de categorie ‘Best Urban Car’, maar sleept nu ook de titel ‘Supreme Winner’ in de wacht. De wagen kreeg de meeste punten van 56 internationale juryleden (waaronder Odiel Mennink en Rowan Peperkamp) uit maar liefst 40 verschillende landen en verslaat daarmee de Kia Sportage, BMW iX, Ford Mach-E, Audi e-tron GT en de Jeep Wrangler 4xe.

Het was dit jaar een close call, weet voorzitter Marta Garcia. Een lastige keuze, aangezien de kanshebbers de beste uit hun categorie zijn. Toch sloeg de telling door in het voordeel van de Peugeot 308. En niet zonder reden:

“De Peugeot 308 is een auto die zo ongeveer alles biedt wat je maar kunt wensen in een auto. Hij rijdt erg goed en het is moeilijk te geloven dat er bij de meeste versies slechts een 1,2-liter motor onder de motorkap zit”, zegt Sandy Myhre uit Nieuw-Zeeland. Het Franse jurylid Mélina Priam vindt de 308 een comfortabele auto: “Binnenin de auto heerst er een zeer aangename sfeer.”

Hoa Nguyen vindt dat de 308 goed presteert in het middensegment en dat de versnellingsbak erg soepel is. Volgens Jimena Olazar, een Argentijns jurylid, neemt de 308 geen genoegen met het behouden van zijn succes. “Het is vastbesloten om zichzelf te overtreffen en slaagt daar ook in.”

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

“Het belangrijkste voor mij is dat hij goede prestaties in het middensegment heeft en dat de automatische versnellingsbak erg soepel is”, Hoa Hguyen, Vietnam. “De 308 is niet tevreden met het simpelweg behouden en consolideren van zijn succes, maar is vastbesloten zichzelf te overtreffen, en hij slaagt daarin”, Jimena Olazar, Argentinië. Ook in Japan zijn ze van van de 308: “Zelfs in de smalle straten van Japan is het gemakkelijk te rijden. De turbomotor is buitengewoon en stil”, zegt Etsuko Kusuda.

Supreme Winner

Al met al is het een bereikbare Supreme winner: “Het is geen dure droomauto voor de happy few, maar een auto die de meeste gezinnen zich kunnen veroorloven”, concludeert Malene Raith uit Denemarken. Daarbij is biedt Peugeot een duidelijk toekomstperspectief: “Peugeot heeft families kunnen verleiden met een doordachte propositie en een zeer opvallend imago, maar ook diegenen weten te overtuigen die op zoek zijn naar andere aandrijflijnen: benzine, diesel, plug-in hybride en volgend jaar een EV”, zegt Carla. B. Ribeiro, het jurylid uit Portugal.

Ook wij hebben de nieuwe Peugeot 308 uiteraard aan de (sabel)tand gevoeld. Met een solide 8,1 viel het nieuwe paradepaardje van het Franse merk zéker in de smaak. “Al met al is de 308 een betrouwbare en voorspelbare auto, zonder dat-ie saai wordt. Hij stuurt direct en heeft een bijzonder korte draaicirkel, wat ideaal is voor de stad.” Meer weten? Lees dan hier de gehele rijtest.

Peugeot 308 2021

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Dit is wat je moet weten over de nieuwe – volledig elektrische – Mercedes-Benz EQA
Mercedes-Benz heeft de robuuste GLA en de stijlvolle EQC in de blender...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *