Déze EV is de Auto van het Jaar 2022

De Kia EV6 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022! De volledig elektrische wagen kreeg in totaal 279 punten van 59 internationale juryleden. Daarmee laat deze crossover kanshebbers als de Renault Mégane E-Tech, Hyundai IONIQ5, Peugeot 308, Škoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E en de Cupra Born achter zich.

De EV6 nam het op tegen meer dan zestig concurrerende modellen die ook in 2021 hun debuut maakten op het asfalt. In november verscheen de shortlist met de zeven genomineerden, waarvan er maar liefst zes elektrisch zijn.

Kia EV6

“Het is goed om te zien dat de award dit jaar is toegekend aan de Kia EV6”, zegt Frank Janssen, voorzitter van de jury van de Car of the Year award. “De prijs is welverdiend, omdat het merk hard aan deze auto heeft gewerkt. De progressie die Kia heeft geboekt in de afgelopen jaren is echt indrukwekkend.”

Het is niet de eerste keer dat de EV6 in de prijzen valt. Zo staat ook de 2022 Irish Car of the Year op zijn naam. Daarnaast sleepte de wagen ook prijzen zoals de ‘2022 What Car? Car of the Year award, TopGear’s Crossover of the Year 2021 award en de ‘Premium’-award in de Duitse Auto van het Jaar 2022-verkiezing in de wacht.

Benieuwd naar onze ervaring met de Auto van het Jaar 2022? Rowan testte de Kia EV6 afgelopen najaar in het zonovergoten Spaanse Malaga. De rijtest lees je hier.

Comments

comments

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’
More from Rowan Peperkamp
Genève Journaal: Porsche onthult drie nieuwe sportmodellen
Porsche heeft maar liefst driemaal het doek mogen verwijderen, want ze hebben...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *