Award Women’s World Car of the Year 2022 in Parijs overhandigd aan Peugeot CEO Linda Jackson

Women's World Car of the Year award 2022

Tien juryleden van Women’s World Car of the Year reisden af naar Parijs om de Supreme Winner award te overhandigen aan Peugeot CEO Linda Jackson. Op internationale vrouwendag op 8 maart won Peugeot met haar 308 deze internationale autoprijs. Executive President Women’s World Car of the Year Marta Garcia noemt de uitreiking een memorabel moment. En volgens Peugeot directeur Linda Jackson is de award hét bewijs dat Peugeot op de juiste route is. Peugeot nodigde de juryleden ook uit voor een exclusieve onthulling van een nieuw model van de Franse leeuw.

Jackson over de prijs: “Ik neem de award met grote trots namens het gehele Peugeot-team in ontvangst. De prijs bevestigt onze inspanningen voor de toekomst. Het is tevens een eer erkend te worden door een jury van uitsluitend vrouwelijke journalisten. En ik ben blij te zien dat vrouwen een steeds belangrijkere rol spelen in onze sector. Dankzij de Women’s World Car of the Year -award weten we dat we op de goede weg zijn met Peugeot.”

Lucky numbers

De nieuwe 308 streek dit jaar met de hoogste eer toen hij de concurrentie – maar liefst 65 andere auto’s  – wereldwijd de loef afstak en tot Supreme Winner werd verkozen door de jury. De tien afgevaardigden in Parijs vertegenwoordigen een jury van bijna 60 vrouwelijke autojournalisten uit meer dan 40 landen. De genomineerde auto’s worden door de jury onafhankelijk beoordeeld op: veiligheid, kwaliteit, prijs design, rijgemak en ecologische voetafdruk.

Executive President Marta Garcia over de winnaar: “De Peugeot 308 is een mondiale auto – een auto dat voldoet aan de behoeften van kopers; van jongeren tot gezinnen en ervaren bestuurders.”. De uitreiking van de award is tevens een historisch moment voor de jury vertelt Garcia: “Voor het eerst in dertien jaar – sinds het bestaan van WWCOTY – wordt de prijs toegekend aan een automerk dat geleid wordt door een vrouw.”

Lees ook:  De Volvo XC40 uitgeroepen tot Zakenauto van Jaar 2024

Na de ceremonie werd het gezelschap uitgenodigd in de Peugeot Design Studio in Velizy, even net buiten Parijs, om een eerste glimp op te vangen van een nieuw model van Peugeot. Een exclusieve onthulling, dat in juni aan het grote publiek zal worden onthuld.

Juryleden over de Peugeot 308

Maggie Barry, Schotland: “As soon as I got in I was impressed by the smoothness of the 308 and it just got better from there. It looks good, it feels good and it drives beautifully. Style and function in a great package.”

Ilario Salzano, Italië: “Peugeot once again shows there is no need to be a premium brand to have a quality product. The 308 is a car that meets the needs of the modern customer in terms of driving excitement, technology and connectivity.”

Odiel Mennink, Nederland: You can feel that Peugeot has thought about the best driving position for the driver. This is a car in which you can and want to be seen in. The clean and modern lines are progressive and sensual.”

Solveig Grewe, Duitsland: “The Peugeot 308 is not only visually appealing but it is also generous with innovative technology and is more than competitively priced. Its contemporary range of powertrains includes a plug-in hybrid and the French have announced a pure electric version for next year.”

Carla Ribeiro, Portugal: “Peugeot has in the 308 put together a formula which will not only tempt families but also customers with different needs. It is well balanced even when you are hard on the accelerator. Shortcut buttons allow you to navigate through the system without taking your eyes off the road.”

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Sabrina Parant, Belgie: “Peugeot shows that it knows how to combine its expertise with new technologies to boldly take its place in a highly competitive segment. The Peugeot 308 is attractive on all fronts.”

Melina Priam, Frankrijk: “The 308 is one of the most beautiful compact cars to drive and its interior brings a fresh breath of modernity to the segment.”

Sabina Kvasova, Tsechie: “The third generation of the Peugeot 308 is a very distinctive hatchback with a beautifully sophisticated design. It deserves the WWCOTY trophy thanks to the great combination of excellent driving characteristics, impressive looks, quality and an army of safety systems.”

Sara Soria, Spanje: “The Peugeot 308 comes as an estate or a compact five door car with 21st century looks, a modern cabin, extensive technology and safety equipment. It comes with a wide range of engines including two plug-in hybrids and in 2023, an electric version – a well-balanced car for everyone.”

Eerdere winnaars van WWCOTY waren:

2021 Land Rover Defender
2020 Mazda3
2018 Volvo XC40
2017 Hyundai Ioniq
2016 Jaguar F-Pace
2015 Volvo XC90
2014 Mercedes-Benz S Class
2013 Ford Fiesta
2012 Range Rover Evoque
2011 BMW Series 5 and Citroën DS 3

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Whoop! Een nieuwe James Corden en Justin Bieber, the post-Grammy-drive
Nu heb je een goede reden om te stoppen met je saaie...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *