Vlog: Op het circuit met de Mercedes-AMG A 45 en offroad met de nieuwe GLA!

Mercedes-Benz GLA

Bij het woord taxi dacht ik vroeger meteen aan een Mercedes-Benz, een grijze stinkende diesel veroordeeld, om van taxistandplaats naar taxistandplaats te rijden.Tegenwoordig denk ik bij het merk Mercedes-Benz aan stijlvolle en moderne auto’s. Die niet alleen gereden kunnen worden op de openbare weg, maar ook op het circuit of op een off-road parcours!

De verjongingskuur die het merk in een paar jaar tijd heeft ondergaan is indrukwekkend en komt mede door de compacte klasse. Natuurlijk de A-Klasse, maar ook de GLA. De GLA is een auto die inhaakt op de trend van kleine SUV’s. De Mercedes-Benz GLA is eigenlijk een A-klasse, maar dan met hoge hakken aan. Zes centimeter high heels, om precies te zijn. En toch ziet zij er anders uit dan de A-Klasse, stoer en gedrongen met hoge flanken en in het oog springende wielkasten. Alle SUV-types van Mercedes-Benz worden by the way aangeduid met de ‘G’ van Geländewagen.

Maar ook de ‘normale’ A-Klasse is in alle smaken verkrijgbaar. Ons favorietje? De Mercedes-AMG A 45 (de allersnelste van de straat met ruim 380 pk!). Hoe dat er precies uitziet? Ik ging met de A-Klasse AMG het circuit op én met de vernieuwde Mercedes-Benz GLA 220 (184 pk) het bos in:

Bonus! Fast lap in een Mercedes-AMG GTs (rij-impressie lees je hier)!

Comments

comments

More from Evelin Dorssers

Supercar Sunday FemmeFrontaal report!

Zoveel supercars bij elkaar, dat zie je normaal nooit! En een groot deel...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *