Peugeot 308 Car of the Year 2014

Net voordat de Autosalon van Genève van start gaat bepalen 58 mannelijke juryleden welke auto het stempel 'Car of thé Year 2014' krijgt. Dit jaar valt Peugeot in de prijzen met de minimalistische en zuinige Peugeot 308. Op de bumper gevolgd door de BMW i3 als runner up. Gefeliciteerd Peugeot!

Net voordat de Autosalon van Genève van start gaat bepalen 58 mannelijke juryleden welke auto het stempel ‘Car of the Year 2014’ krijgt. Dit jaar valt Peugeot in de prijzen met de minimalistische en zuinige Peugeot 308. Op de bumper gevolgd door de BMW i3 als runner up. Gefeliciteerd Peugeot!

De uitslag:
1: Peugeot 308 – 307 punten
2: BMW i3 – 223 punten
3: Tesla Model S – 216 punten
4: Citroën C4 Picasso – 182 punten
5: Mazda 3 – 180 punten
6: Skoda Octavia – 172 punten
7: Mercedes-Benz S-Klasse – 170 punten

De oldschool brandstof auto wint het dan toch van de hippe elektrische wielen. Dat bewijst maar weer dat nog niet ieder land (in tegenstelling tot Nederland) helemaal maf is van elektrisch rijden. Wel hadden wij de winnende punten eerder gegeven aan de nieuwe Mazda 3, Tesla Model S en de Mercedes-Benz S-Klasse. De Peugeot 308 is een nette, zuinige en mooie auto, maar het allemaal best wel wat minder burgerlijk. Vorig jaar won de Volkswagen Golf immers ook al. Tsja, verder hebben we niet zoveel toe te voegen aan deze verkiezing. Of toch wel: tijd voor wat girlpower in die jury!

Hoe zou jouw top 3 van de ‘Car of the Year’ eruit zien?
Photocredit header: Jacco Kuilen

Comments

comments

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben
More from Odiel Mennink
Mazda2: Lekker vertrouwd
De huidige Mazda2, zoals ik hem ken, dateert al van 2014 en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *