​Deze 7 autoblunders wil je nooit maken

autoblunders

Hartstikke leuk, zo’n auto. Het gevoel van vrijheid, nooit meer die verschrikkelijke afhankelijkheid van het openbaar vervoer. Maar vergis je niet: er kan ook een hoop misgaan als je even niet goed oplet. Samen met online verzekeraar Ditzo zetten wij de zeven grootste autoblunders op een rij. Lees en leer, en zorg dat dit jou niet overkomt.

Deze 7 autoblunders wil je nooit maken!

  1. De verkoper blind geloven

Het leek zo’n goede deal, maar je nieuwe tweedehands auto valt al na een maand van ellende uit elkaar. Ben je opgelicht of heeft de autoverkoper gewoon handig gebruikgemaakt van je onwetendheid? Waarschijnlijk het laatste. Verdiep je van tevoren via internet in een auto. Inspecteer ‘m van binnen en buiten en neem alles dat de verkoper zegt met een flinke schep zout. Twijfel je nog steeds? Vraag dan om een testrit of laat de auto doorlichten door een monteur.

  1. Pech in de middle of nowhere

Rijd je net lekker op een idyllisch landweggetje, valt de motor uit. Oké, autopech kan de beste overkomen. Juist daarom is het niet handig om onvoorbereid de deur uit te gaan. Zeker in afgelegen gebieden hoef je niet op een praatpaal te rekenen en bovendien gaan ze in 2017 overal verdwijnen. Neem daarom altijd minstens je mobiele telefoon en een oplader mee. Een reservewiel en een krik komen ook ooit nog eens van pas. Ben je verzekerd bij Ditzo, dan heb je mazzel: schade kun je direct en gemakkelijk melden. Niet via een ingewikkeld formulier, maar simpel via WhatsApp.

  1. Onverzekerd rondrijden
Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

Die autoverzekering kost aardig wat geld en je maakt er toch nooit gebruik van. Waarom zou je niet een poosje onverzekerd rondrijden? Een miserabel plan. Word je betrapt door oom agent, dan krijg je een fikse boete. En een ongeluk zit in een klein hoekje, ongeacht je stuurkunsten. Het is echt beter om voor een goedkope verzekering te gaan. Betaal ook netjes iedere maand de rekening. Anders ben je straks onbewust alsnog niet verzekerd.

  1. Geblunder met brandstof

Na een lange dag werken wil de scherpte nog weleens ontbreken. Daardoor kan het gebeuren dat je vergeet te tanken of de resterende hoeveelheid brandstof niet goed inschat. En dus kom je opeens stil te staan. Vervelend, maar dit is nog niet zo erg als de verkeerde brandstof tanken. Als je bijvoorbeeld diesel in plaats van benzine in je auto gooit, sta je na zo’n 50 meter stil en mag je de wegsleepservice bellen. Het laten leegpompen van je tank kost ongeveer anderhalf uur. Zonde van je tijd, geld en motor! 

  1. Reparatie bij de verkeerde partij

Wanneer je schade oploopt, is het niet verstandig om zomaar naar de eerste de beste garage te gaan. Het kan je behoorlijk wat euro’s schelen als je je auto laat repareren door een bedrijf dat is aangesloten bij je verzekeraar. Daar geldt immers een lager eigen risico dan bij een niet-aangesloten hersteller. Ook hoef je geen kosten voor te schieten, heb je meestal recht op vervangend vervoer en krijg je garantie op de reparatie.

  1. Geen bewijs na een ongeluk
Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Het zou mooi zijn als je kon vertrouwen op de goedheid van de mens, maar de praktijk is helaas minder rooskleurig. Verzamel dus genoeg bewijs na een verkeersongeluk, zeker als je zelf schade hebt en gecompenseerd wilt worden. Zo kun je bewijzen wat er is gebeurd en wie de verkeersregels heeft overtreden. Maak foto’s, noteer gegevens (ook van eventuele getuigen!) en zorg ervoor dat de betrokkenen een schadeformulier invullen en ondertekenen.

  1. Overal blind je TomTom volgen

Het is geen schande als je niet zonder navigatiesysteem kunt. Probeer alleen wel zelf na te blijven denken, vooral in het buitenland. Laatst voerde een toerist in IJsland het adres Laugarvegur in, terwijl hij Laugavegur bedoelde. Pas na een tocht van zes uur kwam de man erachter dat hij in het afgelegen noordelijke deel van het eiland was aanbeland. Dat terwijl het ritje van het vliegveld naar zijn hotel in de hoofdstad Reykjavik nog geen uur had moeten duren. De IJslanders zijn nog steeds niet uitgelachen.

Er zijn vast meer autoblunders! Durf jij jouw autoblunders met FemmeFrontaal te delen?


Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Susie Wolff interviewt Mercedes F1 coureurs over hun eigen vrouw
Hier bij FemmeFrontaal zetten we powervrouwen graag in het zonnetje, en al...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *