Damn! Wat een wagen: Hennessy Performance Venom F5

First of all: DAMN! Wat een wagen, de nieuwe hypercar die Hennessy Performance gepresenteerd heeft op de SEMA Show in Las Vegas. Het gaat hier om de extreme hypercar Venom F5, die op papier een topsnelheid moet halen van maar liefst 484 (!!!!!) kilometer per uur.

De hypercar, die het knappe zoontje lijkt van een La Ferrari en een McLaren P1, heeft achter de voorstoelen een 7,4-liter biturbo-V8 motor liggen, die zo’n 1.624 pk levert. 1624 pk, let that sink in. Zodra je de Venom F5 in een speciale stand zet, zou hij in 10 seconden naar de 300 kilometer per uur moeten kunnen sprinten. Na 20 seconden moet de kilometerteller de 400 aangetikt hebben.

Hypercar

Het kunstwerk van Hennessy Performance is compleet opgebouwd uit een uit koolstofvezel vervaardigde monocoque. Een monocoque is de uit één stuk bestaande basis van de auto waarin de bestuurder en de passagier zitten. Daarbij is de auto voorzien van een koolstofvezel carrosserie. De bewuste keus om deze extreme wagen op de markt te brengen in lichtgewicht materiaal, zorgt ervoor dat hij maar 1.333 kilo weegt. De hypercar van Bugatti, de Chiron, weegt maar liefst 700 kilo meer. Deze auto knalt met 32,6 seconde naar de 400 kilometer per uur.

Mocht je de hypercar overwegen, dan moet je snel zijn, want Hennessy Performance gaat maar 24 exemplaren maken van de 1,6 miljoen dollar kostende Venom F5.

Comments

comments

Lees ook:  Naar deze vijf auto’s waren jullie het meest nieuwsgierig in 2023
More from Rowan Peperkamp
All new: de BMW 3-serie sedan
We zijn alweer aangekomen bij de zevende generatie van – zoals BMW...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *