Luxe! Den nieuwe Bentley Continental GT Convertible

Luxe, luxe en nog eens luxe. Bentley introduceert de nieuwe Continental GT Convertible. Ja, convertible! Binnen 19 seconden is het dak eraf en verandert de luxueuze coupé in een open Grand Tourer.

De derde generatie Continental GT Convertible is nog altijd meteen herkenbaar als Bentley. Met de langgerekte motorkap, gespierde schouderlijn en de vier ronde koplampen is er geen twijfel mogelijk: ook dit is een rasechte Bentley. De nieuwe Continental GT heeft maar liefst 17 verschillende – standaard – colberts in de kast hangen, die uit te breiden zijn met 70 aanvullende kleuren. Die kan hij combineren met zeven verschillende kleuren hoeden, die leverbaar zijn in traditionele Britse tweed. Die hoed neemt hij trouwens beleeft voor je af. 😉

Onder de motorkap

Het kloppende Britse hart is in dit geval Bentley’s nieuwste versie van de 6,0-liter twinturbo W12, met maar liefst 635 pk. De twaalfcilinder is gekoppeld aan een achttraps automaat met dubbele koppeling én variabele vierwielaandrijving. Met een kleine 4 seconden zit je op de 100 km/u en zijn snelheid eindigt bij een spectaculaire 333 km/u.

Bentley Rotating Display

De nieuwe Bentley Continental GT wordt uitgerust met de Bentley Rotating Display. De display midden op het dashboard heeft drie zijden. Normaal zie je hier niets aan en lijkt het dashboard ononderbroken met bijvoorbeeld hout te zijn afgewerkt. Zodra je de motor start, draait het paneel en komt het 12,3-inch HD-scherm van het MMI-infotainmentsysteem tevoorschijn. De derde kant van de Bentley Rotating Display bestaat uit drie analoge meters: een chronometer, een kompas en een buitentemperatuurmeter.

Meerdere opties

De nieuwste Bentley Continental GT Convertible is in twee optiepakketten leverbaar: City Specification en Touring Specification. Kies je voor City Specification, dan voegt Bentley verkeersbordherkenning, Pedestrian Warning, City Braking en een met voetbewegingen te openen kofferbak aan toe. Ga je voor de Touring Specification, dan is de Continental GT Convertible uitgerust met Adaptieve Cruise Control met Traffic-Jam Assist, Active Lane Assist, Pre-Sense Braking, een head-up display en nachtzicht met infraroodcamera.

Daarnaast is er ook nog een Mulliner Driving Specification, waarmee de wagen een nog sportievere uitstraling krijgt. Denk aan 22 inch lichtgewicht velgen, opvallende diamantbekleding in het interieur met geborduurde Bentley-logo’s, lederen bekleding aan de binnenkant van de cabriokap en sportief gestelde pedalen.

Comments

comments

Lees ook:  Van Zuid-Holland naar Piemonte: een family road trip met de Opel Grandland GSe
More from Rowan Peperkamp
Verlanglijstje testauto’s 2019
De automarkt heeft in 2019 ook weer genoeg nieuws voor ons in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *