DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024

De enige volledige vrouwelijke jury in de auto-industrie is er uit: dit zijn de categoriewinnaars van Women’s Worldwide Car of the Year 2024. Ook dit jaar gaat  een van deze vijf winnaars er op Internationale Vrouwendag op 8 maart vandoor  met dé Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY) titel. Maar, voor het zover is, zoomen we eerst in op deze welverdiende finalisten.

Dit is de 14e editie van de awards die worden uitgereikt door WWCOTY, dat inmiddels bestaat uit een team van 75 vrouwelijke autojournalisten uit maar liefst 52 landen op vijf continenten. Vanuit Nederland zitten Odiel Mennink en Rowan Peperkamp van FemmeFrontaal in de jury. Het is wereldwijd de enige volledig vrouwelijke jury in de auto-industrie.

Jury eisen

In totaal waren er 62 auto’s in de running om categoriewinnaar te worden. De auto’s moeten allemaal voldoen aan de eis dat ze tussen 1 januari en 31 december 2023 op de markt zijn gebracht, én in ten minste twee continenten verkocht worden. De jury selecteerde de top van de top als het gaat om veiligheid, rijden, comfort, technologie, design, efficiëntie, impact op het milieu en prijs-kwaliteitsverhouding.

De categoriewinnaars Women’s Worldwide Car of the Year 2024

De jury heeft het genoegen de vijf winnaars in de volgende categorieën bekend te maken: Family Car, Large Car, SUV, Exclusive Car en 4×4 & Pick-Up.


We feliciteren de categoriewinnaars van Women’s Worldwide Car of the Year 2024:

Het is Volvo’s eerste premium compacte SUV, het derde 100% elektrische model en de meest betaalbare auto uit het rijtje. Hij valt op door zijn ruime actieradius van 450 kilometer, hoge afwerkingsniveau en volledige veiligheidsuitrusting. Maar ook omdat de EX30 de Volvo is met de laagste CO2-voetafdruk tot nu toe. Hij is daarnaast zeer comfortabel en biedt voldoende ruimte.

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

De BMW 5 Serie wordt met verschillende aandrijflijnen geleverd, waaronder voor het eerst een volledig elektrische versie van de 5 Serie, met in het vooruitzicht ook een familieversie (Touring). Deze achtste generatie van de 5 Serie beschikt over de meest geavanceerde technologie, biedt een ruime en comfortabele cabine voor de passagiers én is het eerste model van het merk dat standaard is uitgerust met een volledig vegan interieur.


De EV9 is Kia’s eerste grote volledig elektrische SUV mét maximaal zeven zitplaatsen. Ondanks zijn lengte van ruim vijf meter heeft hij een goede aerodynamica. Daarnaast valt hij op door zijn innovatieve design, zijn geavanceerde technologie, bi-directioneel opladen en ultra snel laden met 800 volt. Bovendien is de EV9 zeer scherp geprijsd in vergelijking met andere auto’s in dit segment.


Luxe, stijl en uitstekende prestaties definiëren de nieuwe Aston Martin DB12. Onder de motorkap ligt een twin-turbo V8-motor die 680 pk levert, een topsnelheid van 325 km/u heeft en in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De meest opvallende veranderingen zijn te vinden in het interieur, met een nieuw design en hoge kwaliteit, zonder verlies van functionaliteit.


Deze nieuwe generatie van de Amarok presenteert een radicale verandering. Hij wint aan leefruimte, off road skills en laadvermogen. Er is keuze uit vijf aandrijflijnen, waar de markt behoefte aan heeft. Ook de kwaliteit van het interieur en de uitrusting zijn verbeterd.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

Over Women’s Worldwide Car of the Year

Women’s Worldwide Car of the Year is de enige autoprijs ter wereld die uitsluitend wordt bepaald door vrouwelijke autojournalisten. Opgericht in 2009 door de Nieuw-Zeelandse autojournalist Sandy Myhre. Momenteel is Sandy erevoorzitter, en Marta García uit Spanje is uitvoerend president.

Het doel van de Women’s Worldwide Car of the Year-award is om de beste auto’s van het jaar te kiezen. Dit zijn geen ‘vrouwenauto’s’, want zoiets bestaat niet. De stemcriteria zijn gebaseerd op dezelfde principes die een autokoper hanteert bij het kiezen van een auto. Bij het uitbrengen van de stemmen wordt onder meer rekening gehouden met aspecten als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak, voordelen en ecologische voetafdruk.
Maar naast het kiezen van de beste auto’s van het jaar, is het doel van de prijs ook om zichtbaarheid te geven aan vrouwen in de autowereld. In de auto-industrie is het aandeel vrouwen (14-25%) nog gering, ook als het gaat om de aanschaf van auto’s wordt nog steeds weinig aandacht besteed aan de vrouwelijke autokoper. Women’s Worldwide Car draagt bij aan het laten horen van al die vrouwelijke stemmen, op alle continenten.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Verliefd op de nieuwe Jaguar F-Type Coupé
Wat een beauty! Wederom. Na de Jaguar F-TYPE cabriolet staat vanaf vandaag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *