TV-tip voor vanavond: de ontdekker van Max Verstappen bij Jinek

Helmut Marko, Jinek

Het is de man die op een regenachtig weekend in 2014 de verrichtingen van de Formule 3-coureurs aan het bekijken was. Hij was toen zo onder de indruk was van de verrichtingen van een jonge Nederlander op de natte baan (die alle drie de wedstrijden won) dat hij de jongen gelijk een contract voor de Formule 1 onder zijn neus duwde.

Het is de man die het niet kon schelen dat de jongen nog geen 18 jaar was. En het is de man die de jongen een jaar later laat overzetten van Toro Rosso naar Red Bull. De rest is geschiedenis. Die jongen? Max Verstappen natuurlijk! De man? Dr. Helmut Marko, voormalig Oostenrijks Formule 1-coureur (en winnaar van de 24 van Le Mans van 1971) maar tegenwoordig al vele jaren werkzaam als adviseur én talentscout bij Red Bull Racing. Deze bijzondere man schuift vanavond aan bij Eva Jinek: 23.00 uur op NPO1.

Throwback 2014 toen Max Verstappen nog bekers verzamelde in de Formule3. Foto’s gemaakt door onze eigen Manon Pleiter (photocredit):
Max Verstappen

Comments

comments

Written By
More from Manon Pleiter

Subaru Levorg: gezinsauto voor op het circuit

Dat mijn Subaru Impreza en WRX STI zowel op de weg als...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *