Nissan Note kleurt keurig binnen de lijntjes

Voor business ladies en city chicks on a budget presenteert Nissan de nieuwe Note. FemmeFrontaal voelde deze newbie van Nissan aan de tand tijdens de persintroductie van de Note in Bratislava, Slowakije begin juli.

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Comfort
6 Drive
6 High Heels proof
5 Flirt factor
8 Prijs/kwaliteit
6.4

Voor business ladies en city chicks on a budget presenteert Nissan de nieuwe Note. FemmeFrontaal voelde deze newbie van Nissan aan de tand tijdens de persintroductie van de Note in Bratislava, Slowakije begin juli.

Squashen
Bij deze, de vorige Nissan Note kan officieel aan oma worden verkocht. Nissan hoopt met de nieuwe Note namelijk een gevoelige snaar te raken bij jonge gezinnen op zoek naar een praktische en betaalbare auto met flair. Vloeiende lijnen en sportief design geven hem die jeugdige flair. En als je goed naar het lichaam van de Note kijkt zie je dat hij sportiviteit ambieert. De belijning van de Nissan Note is geïnspireerd op het squash-bal-effect dat
met hoge snelheid van de achtermuur terugkaatst. Zie je het?

NissanNote_femmefrontaal_achterkant

Overbezorgd
Het tempo waarmee een squashbal wordt teruggekaatst en je overrompelt met zijn hoge snelheid, die snelheid heeft de Nissan Note niet. Op het gebied van rijeigenschappen is degelijkheid het passende woord. Niks mis mee overigens. Met zijn 1,2 liter benzinemotor (80 pk) en 1,5 liter dieselversie (90 pk) is deze rakker gebouwd voor korte roadtrips en stedelijke tripjes. Woedend wordt hij niet op de snelweg. De bestuurder loopt eerder rood aan als zij gewend is flink door te trappen, maar wordt tegengehouden door de bodemplaat waar het gaspedaal al een tijdje op rust.  ‘Haastige spoed is zelden goed’, vroemt de Note je lieflijk toe.  Hij vaart tevreden en soepel verder over het asfalt zonder teveel lawaai (benzineversie dan). Hij schakelt vederlicht (met ietwat lange halen) en stuurt goed, met een klein beetje speling in het stuurwiel om je wat relaxter te laten rijden. Die relaxte houding achter het stuur verdwijnt echter al snel. ’Piehieppppppp’ schalt er keihard door de auto. Die verrekte Lane Departure Warning (LDW) werkt bij de Nissan Note heel attent als een overbezorgde moeder: ‘Binnen de lijntjes blijven kleuren FemmeFrontaal!’.  Dus zo nu en dan een binnenbochtje nemen, de banden al slingerend warmdraaien of een trage Slowaakse tractor voorbij zoeven kun je vergeten. Gelukkig kan de LDW uit. Het is beter als je in de Note je groen-doen-aspiraties test met de ECO-knop aan. Dan rijdt hij namelijk retezuinig en doet hij wat betreft spaarzaamheid niet onder voor een Polo Bluemotion en haalt hij slechts 3,6 liter op 100km.

Lees ook:  Lexus LBX: de kleinste die de grootste moet worden

NissanNote_femmefrontaal_interieur

Praktisch jeah!
Met de ECO-knop aan rijden doe je by the way niet ongemerkt. De klokjes in het dashboard kleuren spontaan hemelsblauw als de ECO-knop is ingesteld. Een mooie gimmick. Verder waardering voor de  eenvoudige lay-out van het dashboard. Weinig chroom on board. Veel glimmend plastic dat overigens best leuk is gelardeerd met overzichtelijke klokjes. De overige toeters en bellen zijn binnen handbereik. Wat wil je nog meer? Een kek navigatiesysteem. Op het kleine schermpje na prima spul en eenvoudige in te stellen. Echt een pre in de cockpit zijn de vele praktische kleine vakjes voor en naast je voor de smartphone, labello, deo, tissues en mascara. Ook onwijs handig; twee diepe bekerhouders in de middenconsole van het dashboard en in het midden op de achterbank. Dat voorkomt een arm uit de kom bij het nuttigen van een lekker bakje cappuccino. Fijn!

NissanNote_femmefrontaal_

Cappuccino
Mocht je voor vertrek je rugleuning van de stoel willen verstellen zet dan eerst de dampende beker met cappuccino terug in de bekerhouder. De geur van zoete koffie was je namelijk niet snel uit je bekleding…. Zucht even diep en bereid je rug voor op een schokkerig gebeurtenis van voor naar achteren en weer naar achteren. Totdat je al schuddend de ideale zithouding hebt gevonden. Jippie! Nu niet meer aan de rugleuning komen. Het zal de nieuwigheid van de Nissan Note zijn…
Je hoeft trouwens niet dubbelgevouwen uit deze compacte auto te stappen. Met een hoge instap (wel iets lager dan Granny Note uit 2006-2012) en met deuren die 90 graden open kunnen, kun je bijna staand de auto uit wandelen. Ideaal voor als je veel kids te vervoeren hebt of je opa en oma zo af en toe op een roadtrip naar het strand trakteert.

NissanNote_femmefrontaal_wielen

Ideale huurauto
Nissan introduceert met de nieuwe Nissan Note naar eigen zeggen een gewaagd model dat de concurrentie wil aangaan met de populaire Ford Fiesta en het Volkswagen Polo gebakje.  Een macho is de Note niet, daarvoor hebben zowel de zuinig afgestelde benzine als dieselversie te weinig kracht. Praktisch, betaalbaar en compleet is hij zeker! En ook voor de zuinigheidstest slaagt de Note met vlag en wimpel. Wij zien de Note in de toekomst wel eens de ideale huurauto voor gezinnen worden voor op zonnige Spaanse eilanden.

Lees ook:  Peugeot e-5008 getest: de perfecte elektrische suv voor het gezin van 7

Signature song
“Everything in the universe is, is made of one element,
which is a note, a single note.
Atoms are really vibrations, you know
.
With your extensions of the BIG NOTE, everything is one note
.”
Frank Zappa, Very Distraughtening

Meer foto’s van de persintroductie met de nieuwe Nissan Note vind je op Facebook FemmeFrontaal.

Nice to know:
Zijn klerenkast telt zeven tenues. FemmeFrontaal-tip: ga voor sportief zwart of dark metal. En mocht je in de verleiding komen om een Nissan Note aan te schaffen, kies er dan eentje met panoramadakje voor meer licht in de auto. Wij hebben dit echt ervaren als een welkome extra. Nissan levert de Note met twee motoren (allen vijfbak): een 1,2 liter driecilinder met 80 pk of een 90 pk sterke 1,5 liter viercilinder diesel. In februari 2014 volgt nog een 98 pk sterke 1.2 DIG-S benzinemotor. Om binnen de huidige normen van CO2-uitstoot te blijven komt de Nissan Note niet met een zes versnellingsbak. Vijf keer schakelen is dus de max. De nieuwe Nissan Note is vanaf oktober verkrijgbaar en moet voor Nissan een kaskraker worden. Nissan voorspelt dat er minimaal 5000 stuks van de Note over de toonbank gaan. Een benzineversie koop je straks al vanaf 13.490 euro, waarvan de meest luxe variant  – Connect Edition met onder meer 15 inch lichtmetalen wielen, volledig automatische airco, regensensoren, mistlampen voor en het infotainmentsysteem NissanConnect 2.0 16.490 euro gaat kosten. Voor de goedkoopste dieselversie mag je straks 17.790 euro neertellen en voor de Connect Edition 22.490 euro. Go get it, zou Nissan met een knipoog zeggen.

Foto header: Angel Mulder.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Interview FemmeFrontaal in VIVA nr 14
Een leuke veeleisende baan én het dan thuis ook gezellig houden. Hoe...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *