Autostoeltjes

Bij deze Femme is de komst van kindje nummer drie inmiddels dichtbij. De nestdrang heeft dan ook in alle hevigheid toegeslagen. Alles maar om te zorgen dat hele huis spic en span is voor de komst van de nieuwe telg. Overigens is er bij de man ook enige vorm van nestdrang te bespeuren. Dat uit zich niet in poetsen en opruimen, maar in enige onrust op het autofront.

Nu ben ik ook bepaald niet vies van auto’s dus ik laat ‘m lekker zijn gang gaan. De auto is ons gezin groeit wel mee met de gezinsgrootte, maar dan in wel precies de verkeerde kant op. Kindje nummer één werd de eerste maanden vervoerd in een Citroën C4 Picasso. Daarna reden we met z’n vieren een tijd lang rond in een Skoda Fabia. Na twee korte flirts met een prachtige Saab en dito BMW 5 serie, is het nu een Volvo V40 waarmee wij ons verplaatsen. Een fijne wagen, maar tegelijkertijd een goede reden (lees: excuus) om op zoek te gaan naar een groter exemplaar. Het nestje, in dit geval in de vorm van een auto, moet wel klaar zijn voor de gezinsuitbreiding.

Het assortiment grote gezinswagens is enorm. Toch hebben we besloten om – onder het mom ‘vroeger kon het ook’ – de Multimacuitdaging aan te gaan en drie kinderen in de Volvo V40 te proppen. Allemaal op een bijpassende kinderstoel. Het zou toch moeten kunnen? Hoe doen andere gezinnen dit? Na heel wat speurwerk op het WWW kwam ik terecht bij de MultiMac. Dit is een bankje, bestaande uit 3 tot 4 zitplaatsen voor kinderen. Ofwel een plankje met geintegreerde kinderstoeltjes. Waarbij je de mogelijkheid hebt om een van de plaatsen in de vorm van een soort Maxi-Cosi geleverd te krijgen. Of je plaatst op een van de plekken je eigen Maxi-Cosi. Voor dit ingenieuze ding betaal je wel zo’n € 1.500,-. En voor dit bedrag kun je ook een grotere gezinswagen aanschaffen. Dus voorlopig valt de import van de MultiMac af.

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

Waarom er nog geen Nederlandse versie van deze oplossing op de markt is? Wellicht omdat het een Engels ontwerp is? En aangezien ze daar aan de ‘verkeerde kant’ van de weg rijden, kan het niets zijn? Of vindt de gemiddelde Nederlandse papa in spe het gewoon te leuk om gezinsuitbreiding aan te grijpen als excuus om een andere auto te gaan rijden?

Voorlopig puzzelen we nog even verder met de autostoeltjes. Afgewisseld met gesprekken over de aanschaf van een tweede auto. De foto’s van het vervoer van de drie kinderen in de Volvo of toch een grotere variant, volgen natuurlijk te zijner tijd…

Comments

comments

More from Janneke Licht
Renault Espace Initiale Paris: Cirque du Soleil
De Renault Espace is de Mart Smeets uit het modellengamma van Renault....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *