Op slag verliefd op de stijlvolle Fiat 500 Riva!

Stel, je rijdt met je lover naar je speedboot aan het Iseomeer in Italië. Jouw luxe Riva met Tiffany blue interieur, mahoniehouten exterieur en twee V8 motoren, ronkt al ongeduldig op het dok. Met een Chanel zonnebril op je neus en Prada slippers aan je voeten ben je klaar voor een rondje varen op het groenblauwe Italiaanse meer. Dan nu de hamvraag: In welke auto komen jij en liefde aanrijden bij de exclusieve jachtclub?

Fiat 500 Riva

In de commercial van Fiat is dat de nieuwe Fiat 500 Riva. Een 500 mede-ontworpen door het exclusieve Italiaanse jachtmerk Riva. Hét is een prachtig plaatje geworden! Stijlvol en tijdloos. Het jachtmerk Riva is wereldwijd een designicoon in de botenwereld. Wanneer je er eentje spot droom je vrijwel direct weg naar de meest exclusieve oorden: Monaco, St. Tropez, Nice… Zelfs Brigitte Bardot bezat er eentje. Lucky girl.

Fiat 500 Riva

Wat maakt de Fiat 500 Riva zo bijzonder? Het Italiaanse autootje is voorzien van ontelbare nautische accenten. Alleen al de kleur is fraai: Sera blue. Het is een lakkleur die je ook terugziet op de ‘Aquarama’ van Riva, haar meest iconische speedboot. De twee mintgroene strepen aan de buitenkant – kleurtje Tiffany Blue – symboliseren de samenwerking die Fiat heeft met Riva. Het logo van de 500 zie je verder terug in het mahoniehout aan de buitenkant. Daarnaast bezit de Fiat 500 Riva 16 inch lichtmetalen wielen in de kleur Sera Blue.

Fiat 500 Riva

De jaren 50 en 60 herleven ook in het interieur van de Fiat 500 Riva. Ik voel me Brigitte Bardot als ik instap. Dorpels in mahoniehout, dashboard ingelegd met esdoorn. Zetels bekleed in wit zacht leder met ivoren stickels én een donkerblauw biesje. Ook de schakelpook is stijlvol ingelegd met hout. Wordt de 500 nu niet mega zwaar met al dat hout? Nee, het mahoniehout wordt op een mal van koolstofvezel aangebracht, waarna de inlegdelen met de hand worden aangebracht. Een ambachtelijk proces waarbij verleden (hout) en heden (koolstofvezel) samenkomen. En dat is dus superlicht.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva

De Fiat 500 Riva komt in een gelimiteerde serie. Voor Nederland zijn er (voor nu) slechts 100 stuks beschikbaar. Elk exemplaar wordt voorzien van een uniek plaatje met daarop de naam van de eigenaar (of van je boot) en het productienummer. De Fiat 500 Riva is er met 105 pk TwinAir Turbo vanaf €22.995, de Fiat 500C (=cabrio) Riva vanaf €25.995. Best een exclusief prijsje voor een Fiat 500.

Fiat 500 Riva

Waarom de samenwerking? De Fiat 500 werd voor het eerst gelanceerd in 1957 en heeft Italië voor een groot deel mobiel gemaakt. Er zijn vier miljoen exemplaren verkocht van het cultmodel dat stond voor ‘La Dolce Vita’. In dezelfde periode straalde de Riva Aquarama datzelfde uit. Deze stijlvolle Italiaanse speedboot verleidde met prachtige materialen, details en ambachtelijke bouwkwaliteit.

Fiat 500 Riva

Riva en de Fiat 500: twee Italiaanse iconen samengesmolten in één compact autootje. De Fiat 500 Riva ademt nostalgie en luxe uit. By far het leukste exemplaar van de 500 (naast de Abarth) gemaakt door Fiat!

Fiat 500 Riva

Fiat 500 Riva specs: De Fiat 500 Riva wordt aangedreven door de krachtige en zuinige TwinAir Turbo-motor met 105 pk (99 g/km). Standaard voorzien van zeven airbags, ABS met EBD (Electronic Brake Distribution), ESC (Electronic Stability Control), ASR (Anti Slip Regulation), Hill Holder en HBA (Hydraulic Brake Assistance) dat assisteert bij een noodrem. Verder omvat de standaarduitrusting panoramisch en elektrisch te bedienen open dak (alleen Berlina), automatische airconditioning, mistlampen, LED-dagrijverlichting, parkeersensoren, 7-inch TFT-scherm (met Riva logo) en 7-inch HD LIVE met hoog resolutiescherm. Laatstgenoemde biedt onder meer Uconnect LIVE, stemherkenning, multimedia en op verzoek digitale radio (DAB) en 3D-navigatie van TomTom.

BEKIJK DE VIDEO!

Lees ook:  Tesla Model S Plaid: duizelingwekkend (letterlijk)

Lees ook onze rij-impressie met de nieuwe Fiat 500: Meer voor mannen!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
TEASER: The New MINI
Rond de klok van 16h00 onthult MINI vandaag in Londen de derde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *