Android vs iOS: andere telefoon, andere auto

Android, IOS

Of jij #teamandroid of #teamiOS bent, heeft blijkbaar invloed op je zoekgedrag wat betreft een nieuwe auto. Uit de statistieken van de app van Gaspedaal.nl komt duidelijk naar voren dat Android- en iOS-gebruikers andere dingen belangrijk vinden aan een auto.

Android-gebruikers letten meer op de prijs, dan op het model. Daarbij zoeken ze ook vaker naar praktische kenmerken zoals brandstofverbruik en het aantal deuren. Een iOS-gebruiker daarentegen is merkbewust en zoekt dan ook eerst op merk en model voordat ze naar de prijs kijken. De zoekprijs ligt bij een iOS-gebruiker dan ook 22% procent hoger dan bij Android-gebruikers. Naast verschil in budget, is er ook een verschil in transmissie. 75% van de iOS-gebruikers zoekt actief naar een automaat in tegenstelling tot 60% van de Android-gebruikers.

Het liefst een Duitser

Zowel Android- als iOS-gebruikers hebben Volkswagen op nummer één staan. Dit komt mede door de populariteit van de Volkswagen Golf – het meest gezochte model op GasPedaal.nl – maar ook door het feit dat de Polo en Passat in de smaak vallen bij beide partijen. Tussen alle Duitse modellen doet de Ford Focus het ook goed bij de Android-gebruikers. Met de derde plaats laat de Amerikaan modellen als de Volkswagen Polo, Audi A4 en BMW 5-serie achter zich. iOS-gebruikers zijn iets minder gesteld op de Focus, bij hen staat ‘ie op nummer dertien.

Deze auto’s zoeken Android-gebruikers:

 1. Volkswagen Golf
 2. BMW 3-serie
 3. Ford Focus
 4. Volkswagen Polo
 5. Audi A4
 6. BMW 5-serie
 7. Opel Astra
 8. Audi A3
 9. Volkswagen Passat
 10. Mercedes-Benz C-klasse

Deze auto’s zoeken iOS-gebruikers:

 1. Volkswagen Golf
 2. BMW 3-serie
 3. BMW 5-serie
 4. Audi A4
 5. Volkswagen Polo
 6. Audi A3
 7. Mercedes-Benz C-klasse
 8. BMW 1-serie
 9. Audi A6
 10. Mercedes-Benz E-klasse
Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Range Rover Velar: de állermooiste?
Vorig jaar was het de Jaguar F-Pace, maar dit jaar gaat de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *