Op roadtrip met je partner én fietsen: heb je aan de fietsendrager gedacht?

Mercedes-Benz Fitnessbike von FOCUS;EQC 400 4x4, Stromverbrauch kombiniert: 20,8 - 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km* Fitness Bike from FOCUS for Mercedes-Benz;EQC 400 4x4, combined power consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km*

Je fietsen mee op vakantie is helemaal van nu. Maar het plannen van een fietsvakantie mét een fietsendrager vereist wat voorbereiding. Door een fietsvakantie van tevoren goed uit te stippelen weet je zeker dat je nieuwe plekken net even wat makkelijker kunt verkennen. Je hebt niet langer te maken met drukke parkeerplaatsen of file als je de regio verkent met de fiets. Ook blijf je, met de nodige kilometers in de benen, lekker fit terwijl je van de omgeving geniet. Klinkt ideaal, toch? Nu nog een goede fietsendrager regelen!

Zoek een leuke bestemming uit waar fietspaden in overvloed zijn

Voordat je je koffers inpakt en de fietsen gereed maakt voor een welverdiende vakantie, is het belangrijk dat je de plek van bestemming goed onderzoekt. Zoek bijvoorbeeld altijd een bestemming uit die geschikt is om te verkennen met de fiets. Zijn er bijvoorbeeld aparte fietspaden om van a naar b te komen? Hierdoor weet je zeker dat je optimaal en veilig gebruik kunt gaan maken van je tweewielers. Maar ook een bestemming die goed te bereiken is met de auto is wel zo fijn om in het achterhoofd te houden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een favoriete fietsregio in een land, een bekende fietsroute langs dorpjes of een Nationaal Park.

Check altijd of de fietsen in goede staat zijn voordat je op vakantie gaat

Niet geheel onbelangrijk. Wat is de huidige staat van de fiets die bij jou thuis staat? Misschien moet je de bandenspanning nog een keer goed controleren, of de versnellingen en de remmen testen. Vergeet vooral niet de fietsendrager stevig vast te maken aan de auto. Ben je op dit moment voor het eerst op zoek naar een eigen fietsendrager? Verdiep je dan eerst in alle modellen waar je uit kunt kiezen. Je kunt denken aan dak-, achterklep- en trekhaakdragers. Kies een drager die geschikt is voor het type auto dat je rijdt en hoeveel fietsen je wil en kan dragen op je auto.

Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

Weet je al welke spullen je allemaal nodig hebt tijdens je fietsvakantie?

Ons advies met een roadtrip in combinatie met een fietsvakantie is, start voorbereid aan de reis. Dan kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. De vakantie moet wel leuk blijven. Maak daarom van tevoren altijd een lijstje met spullen die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan kleding, een fietshelm, extra reserveonderdelen voor de fiets én (fiets)gereedschap. Vergeet ook voldoende voedsel en water niet. Lekker eten en goed hydrateren mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je sportieve vakantie.

Het belangrijkste van alles: geniet van de reis

Het allerbelangrijkste van alles is dat je natuurlijk lekker geniet van zowel de roadtrip met de auto als de fietsvakantie. Ontdek fantastische vergezichten, geniet van het lichte briesje dat in je gezicht waait als je fietst en smul van alle picknick pauzes op idyllische plekken. Met een paar fietsen mee op roadtrip maak je zonder twijfel herinneringen voor het leven!

Header: Mercedes-Benz EQC – rijtest

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Lexus ES 300h: reuze fijn
De Lexus ES 300h, dit is er eentje in de categorie: newbie....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *