Meneertje Winter Tips

Het is half zeven ’s ochtends als de wekker gaat. Ik kruip onder de dekens vandaan om dat irritante ding te snoozen. Ik hoor door de geluiden buiten dat mijn buurman met een ochtendhumeur zijn autoruiten staat te krabben. Nou ja krabben, het is meer bikken want kennelijk heeft het keihard gevroren. Hier wat TIPS voor als je auto net als ik in de winter buiten hebt staan...

Het is half zeven ’s ochtends als de wekker gaat. Ik kruip onder de dekens vandaan om dat  irritante ding te snoozen. Brrrr wat is het koud! Mijn raam staat op standje kiep waardoor ‘meneertje Winter’ zijn koude winteradem mijn slaapkamer in blaast. Ik hoor door de geluiden buiten dat mijn buurman met een ochtendhumeur zijn autoruiten staat te krabben. Nou ja krabben, het is meer bikken want kennelijk heeft het keihard gevroren.

Mijn bolide staat in dezelfde vrieskou naast zijn auto geparkeerd en ik heb echt een bloedhekel aan autoruitkrabben. Ik verschoon nog liever de poepluier van mijn kleine nichtje dan dat ik in de kou sta te bikken op mijn autoruiten. Ik kruip terug onder de dekens en draai me vervolgens nog een keer glimlachend om in bed. Ik heb namelijk zo m’n eigen manieren om mijn autoruiten NIET te hoeven krabben.

Nieuwsgierig? Hier wat TIPS voor als je de auto in de winter buiten hebt staan:

 • Leg de avond ervoor een autopyjama/anti-ijsdeken over je auto heen. Dit is een hoes die je hele auto bedekt waardoor het ijs niet op je ruit kan aankoeken. Het enige wat je de volgende dag hoeft te doen is de pyjama van je auto af te trekken en je kunt meteen wegrijden.
 • Geen zin om een autopyjama te kopen? Leg de avond ervoor een antivries ruitenfolie of een deken op de voorruit en bevestig deze tussen de voorportierdeuren. De volgende dag hoef je dit alleen maar van je auto af te halen. Gebruik géén karton want dat wordt ook vochtig en plakt aan je ruit vast.
 • Uit oma’s oude trukendoos: smeer de avond ervoor de buitenkant van je ruiten in met een doormidden gesneden aardappel gedipt in schoonmaakmiddel. Hierdoor kan het ijs niet aankoeken op je ruit.website meneertje winter
Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

Heb je bovenstaande tips niet uitgevoerd en zijn je ruiten bevroren? Hier zijn nog wat wintertips:

 • Spray je ruiten in met ruitenontdooier, ook wel ‘de-icer’  genoemd en wacht even. Daarna veeg je de ruiten, zelfs met de zijkant van je lipstick, schoon!
 • Vul een navulbare parfumverstuiver (of iets anders wat sprayt) met antivries ruitenwisservloeistof. Spray dit op alle ruiten en wacht even. Geeft hetzelfde resultaat als met de ‘de-icer’.
 • Vul een fles met LAUW warm water en giet dat over de ruiten heen. Het ijs smelt als sneeuw voor de zon.
 • Toch gewoon krabben? Koop dan een krabber waar een handschoen aan vast zit. Koude vingers door te snoepen uit een bakje Ben en Jerry’s ijs is prima, maar niet doordat jij je ruiten moet krabben. Probeer dan nog maar eens je stuur vast te houden?

Tot slot nog een paar nuttige tips die je wapenen tegen ‘meneertje Winter’:

 • Parkeer je auto niet in een open ruimte maar tussen andere auto’s in. Parkeren dicht naast een gebouw of onder een boom werkt ook goed. Zo is je auto beschut en minder vatbaar voor vries.
 • Is je autodeur vastgevroren? Smeer voor de vorst de rubbers aan de zijkant van de deuren in met vaseline. Doordat het rubber daardoor vet wordt bevriest het niet.
 • Is je deurslot bevroren? Zorg ervoor dat je een flesje antivries voor deursloten in je tas hebt. Spray dit in het slot, wacht even en je kunt je sleutel weer draaien.
 • Last van beslagen autoruiten? Zorg dat je autoruiten goed schoon zijn en smeer ze in met een anticondens middel (bijvoorbeeld bijvoorbeeld Rain-X, anti-codens). Een bakje kattengrit in de auto werkt ook. Let dan alleen wel op dat je niet te hard de bocht door scheurt want kattengrit in je nek is nou niet bepaald aan te raden.
Lees ook:  Formule 1-fans zijn met hun avontuurlijke rijstijl een verhoogd risico op de weg

De meeste producten zoals een autopyjama, antivries ruitenfolie, de-icer , deurslotenontdooier, anti condens en ruitenkabber zijn te koop bij winkels als de Brezan.

Laat de winter maar komen!

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Supercar Sunday FemmeFrontaal report!
Zoveel supercars bij elkaar, dat zie je normaal nooit! En een groot deel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *