Kia ProCeed: let’s proceed to the future 

De nieuwe Kia Ceed stond ons nog vers in het geheugen toen er nieuw Kia-nieuws opdook. De Ceed-lijn is namelijk uitgebreid met een stationwagon: de ProCeed. We vlogen naar Barcelona, waar Kia’s nieuwe trots feestelijk werd onthuld.

Daring

Nautic Center Barcelona diende als decor voor de onthulling en werd in een hip en feestelijk jasje gestoken. Terwijl wij ons bezighielden met cocktails en garnalen op een stokje, liet de ProCeed nog even op zich wachten, onttrokken aan het zicht door een rood doek. Hashtags als #individual, #confident, #daring en #stylish omschrijven niet alleen de nieuwe wagon van Kia, ze kwamen ook daadwerkelijk tot leven met een heuse tattoo-artist, barber en craftstation.

Klokslag half acht verzamelde iedereen zich binnen, waar de container in het midden van de ruimte alleen nog maar voor meer nieuwsgierigheid zorgde. Onder begeleiding van opzwepende muziek werd de container omhoog gehesen, waar een in rook gehulde Kia ProCeed onder vandaan kwam. Alle ogen waren gericht op een vijfdeurs shooting brake-carrosserie die als high performance GT ook nog eens iets weg heeft van Kia’s posterboyde Stinger.

Best of both worlds

Met de ProCeed wil Kia elementen als design, ruimte en veelzijdigheid combineren. De ProCeed valt binnen het segment middelgrote gezinsauto’s en biedt zowel praktische eigenschappen als 594 liter aan bagageruimte en een sportief design in de vorm van een coupé-achtige carrosserie. Best of both words. Het model deelt zijn naam met de tweede generatie Kia pro_cee’d driedeurs coupé en is een echte Europeaan. Net zoals de Ceed is hij ontworpen en ontwikkeld in Europa. Als product van de Europese design-, productieontwikkelings- en R&D-teams van Kia in Frankfurt, wordt hij gebouwd in Kia’s Slowaakse fabriek in Zilina.

Lees ook:  Vernieuwde Toyota Yaris: never change a winning team

Het motorenaanbod zal onder anderen bestaan uit een high-performance 1.6-liter T-GDi voor de GT-modellen en je kan kiezen uit benzine en diesel voor de GT-Line-varianten. Om in lijn te blijven met het #daring design en zijn sportieve techniek wordt de sportiefste variant van de nieuwe Ceed-modelreeks uitsluitend geleverd als GT-Line en high-performance GT.

Helaas duurt het nog even voordat we je kunnen vertellen hoe de nieuwe stationwagon van Kia rijdt en welk prijskaartje daar aan hangt. De productie van de ProCeed shooting brake start namelijk in november en de auto zal vervolgens vanaf het eerste kwartaal van 2019 verkrijgbaar zijn.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Honda HR-V TURBO Sport: De Mel C van Honda
Naast de standaard Honda HR-V, komt het Japanse merk nu ook met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *