Deze auto’s maken kans op de titel Women’s World Car of the Year 2021

De Auto van het Jaar verkiezing, maar dan geheel bepaald door een bijna 50-koppige vrouwelijke jury. Ook FemmeFrontaals eigen Odiel zit dit jaar weer in de jury. Maar wie sleept de titel Women’s World Car of the Year in de wacht? We vertellen je in ieder geval vast de genomineerden. En dat zijn er een hoop.

Elk jaar bepaald een jury bestaande uit 48 vrouwelijke journalisten uit 38 verschillende landen wat volgens hen de beste auto van het jaar is. Want: een ‘vrouwenauto’ bestaat simpelweg niet. Daarom baseren de juryleden hun stem op dezelfde principes als elke autokoper zou doen. Zo kijken ze naar kwaliteit, comfort, design, prijs, veiligheid en duurzaamheid.

Genomineerden per categorie

Wie van de onderstaande auto’s als winnaar uit de bus komt, blijft nog even gissen. Maar de jury heeft in ieder geval per categorie een shortlist bekendgemaakt. Zo hebben ze een top drie aan stadsauto’s gemaakt, maar ook een top drie aan grote SUV’s en daarbij kan de performance categorie niet ontbreken. Iedereen mag dromen, toch? 

Stadsauto
Peugeot 208
Toyota Yaris
Honda Jazz

Gezinsauto
BMW 4 Serie
Skoda Octavia
Audi A3

Luxe auto
Mercedes S-Klasse
Lexus LC500 Cabrio
Rolls Royce Ghost

Performance auto
Ferrari F8 Spider
Maseratie MC20
McLaren GT

Stads SUV
Peugeot 2008
Renault Captur
Kia Sonet (Niet voor de Nederlandse markt)

Middelgrote SUV
Land Rover Defender
Mercedes-Benz GLA
Hyundai Tuscon

Grote SUV
Kia Sorento
Ford Explorer
BMW X6

Elektrische auto
Honda e
Volkswagen ID.3
Polestar 2

Winnaars

De jury mag nu van elke top drie een favoriet aangeven. De categorie-winnaars worden eind februari bekendgemaakt. Welke auto volgens de vrouwelijke jury de állerbeste is van allemaal – en dus de meeste stemmen in de wacht sleept-, wordt bekend gemaakt op 8 maart: International Women’s Day.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Toyota Yaris Hybrid: Stoffige imago is verleden tijd
Het was alsof ik aan tijdreizen deed: ik schoof één autoportier op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *